مدیرکل غله قم خبر داد:

خودکفایی قم در تولید آرد نان کامل

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: گسترش مصرف نان کامل در استان را با جدیت دنبال می‌کنیم و در همین به دنبال خودکفایی در تولید آرد این نوع نان با همکاری کارخانه‌های آرد فعال در قم هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، سعید محمدی افزود: ‌ در حال حاضر پنج کارخانه آرد در استان قم فعال است که با تلاش صورت‌گرفته، بهره‌برداران سه واحد از آن‌ها توانسته‌اند مجوز تولید آرد کامل را به دست آورند و در این زمینه قم رتبه برتر در سطح کشور را به دست آورده است.
وی افزود: وجود نان کامل (‌نان با درصد سبوس بالا) بر سر سفره‌ها، نقش مهمی در حفظ سلامتی مردم دارد و در همین رابطه تلاش می‌کنیم با افزایش واحدهای عرضه‌کننده این نوع نان در سطح شهر قم و سایر مناطق استان و همچنین آگاهی‌بخشی هرچه بیشتر، شهروندان را به استفاده هرچه بیشتر از این غذای سالم تشویق کنیم.
گفتنی است با توجه به اولویت‌های تعیین شده در بحث امنیت غذایی مردم، وجود گندم مرغوب مهم‌ترین کالای اساسی است که روند تأمین، تدارک و توزیع آن در استان قم به‌خوبی جریان دارد و سطح ذخیره‌سازی این محصول راهبردی در سیلوی استان همواره در بهترین وضعیت ممکن حفظ می‌شود.
نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب می‌شود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.
بنابراین، نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تأمین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین می‌شود.
گفتنی است طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تأمین می‌کند. در اقشار کم‌درآمد که نان بیشتری مصرف می‌کنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تأمین می‌شود.
همچنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم می‌رسد از نان روزانه تأمین می‌شود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.
با توجه به اهمیت این موضوع دست‌اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تأکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.
در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به‌صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقای سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماری‌های گوارشی در استان را کاهش دهند.
به‌طورکلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان‌های مورد علاقه مردم را تولید می‌کنند.
پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال می‌باشد و میزان آرد مصرفی نانوایی‌ها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تُن است.


انتهای خبر /

 
http://javaneparsi.ir/53465
اخبار مرتبط

نظرات شما