متخصص رفتارشناسی در گفتگو با قم فردا:

بازی‌های ویدئویی اثرات مثبتی دارند

متخصص رفتارشناسی با اشاره به تأثیرات بازی‌های ویدئویی گفت: بازی‌های ویدئویی باعث افزایش دقت و توجه گیمرها می‌شود و همچنین کارآمدی مناطقی از مغز را که نقش اساسی در توجه دارند نسبت به افرادی که بازی نمی‌کنند افزایش می‌دهد.

فریده ملایی متخصص رفتارشناسی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»   با اشاره به گسترش بازی‌های ویدئویی در زندگی جوامع امروزی، اظهار داشت: بازی‌های ویدئویی جزو سرگرمی‌هایی محسوب می‌شوند که جذاب و بسیار سرگرم‌کننده هستند و همه خواهان بازی‌کردن با این کنسول‌ها هستند، از همین رو کودکان به دلیل سن کمتر و نقش پررنگ‌تر بازی در زندگی، به این دلخوشی دنیای مدرن بیشتر علاقه نشان می‌دهند.
 وی با اشاره به تأثیر بازی‌های ویدئویی بر مغز بیان داشت: طی بررسی‌های دانشمندان بر روی تعداد از گیمرها مشخص شده که انجام بازی‌های ویدئویی هم بر عملکرد و هم بر ساختار مغز تأثیر دارد و باعث تغییر در آن می‌شود.
متخصص رفتارشناسی با اشاره به یکی از تأثیرات بازی‌های ویدئویی گفت: بازی‌های ویدئویی باعث افزایش دقت و توجه گیمرها می‌شود و همچنین کارآمدی مناطقی از مغز را که نقش اساسی در توجه دارند نسبت به افرادی که بازی نمی‌کنند افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به افزایش کارایی در بخش‌هایی از مغز، ابراز داشت: بخش‌هایی از مغز انسان مسئول ادراکات دیداری - فضایی است که با انجام بازی‌های ویدئویی کارایی این بخش‌ها که شامل توانایی فرد برای شناسایی روابط بصری و فضایی بین اشیا است افزایش می‌یابد.
ملایی با اشاره به تأثیر بازی‌های ویدئویی بر عملکرد قدرت حافظه بیان داشت: هیپوکامپ در مغز مسئول یادگیری و حافظه است و اولین ناحیه از مغز محسوب می‌شود که در بیماری آلزایمر دچار آسیب می‌شود؛ اما در کسانی که به طور مرتب بازی‌های ویدئویی انجام می‌دهند این قسمت بزرگ شده و در برابر بیماری آلزایمر مقاوم‌تر می‌شود.
 وی با اشاره به کمک بازی‌های ویدئویی به تقویت مهارت‌های اجتماعی عنوان کرد: بازی‌های ویدئویی راهی امن و لذت‌بخش برای استراحت ذهن و آرامش کودکان است و موجب کاهش استرس در آنان می‌شود البته با رعایت این نکته که نوع بازی و رده سنی آنها با کودک مغایرت نداشته باشد.
 متخصص رفتارشناسی با اشاره به بازی‌هایی که باعث شادی کودکان می‌شود، گفت: بازی‌های ساده و آسان، می‌تواند به بهبود خلق و خوی کودکان کمک کند و آرامش آنها را تقویت کند و باعث ایجاد احساسات شادی و هیجان برای آنها شود.
 وی با اشاره به جلوه‌های بصری بازی‌های ویدئویی عنوان کرد: بازی‌های ویدئویی با وجود جلوه‌های بصری باعث انحراف ذهن از کسالت و ناامیدی شده و اگر کودکان به‌صورت چندنفره بازی را انجام دهند با ایجاد روابط مثبت بین یکدیگر به بهبود تعاملات اجتماعی آنها نیز کمک می‌شود.
 ملایی با اشاره به تقویت یادگیری و مهارت‌های حل مسئله در بازی‌های ویدئویی برای کودک خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته انجام بازی‌ها ویدئویی سالم و مهیج به تقویت یادگیری وظایف و مهارت‌های جدید کودک کمک کرده و بازی‌های سبک نقش‌آفرینی نیز تا حد مطلوبی باعث تقویت و بهبود مهارت‌های حل مسئله می‌شود؛ زیرا این بازی‌ها با ساخت چالش‌هایی ذهن کودک را به سمت حل این مسائل با ارائه استراتژی مناسب می‌برد.

خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر /
150
http://javaneparsi.ir/53597
اخبار مرتبط

نظرات شما