قم فردا گزارش میدهد؛
فواید جو برای سلامتی

دانه جو حاوی پروتئین، فیبر، ویتأمینها و مواد معدنی مهمی برای بدن است و مصرف متعادل آن به عنوان یک بخش از رژیم غذایی سالم، میتواند به بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سطح سلامتی کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» یک ماده غذایی جادویی خوشمزه با خواص بسیار زیاد برای بدن و پوست که به دلیل کاهش گرسنگی برای لاغری هم بسیار مفید است جو نام دارد؛ جو برای کسانی که از بیماریهایی مانند آسم، آرتروز، ورم مفاصل، مشکلات پوستی، کم خونی، چاقی، یبوست، دیابت، پرفشاری خون، مشکلات کلیوی یا بیماریهای قلبی رنج میبرند بسیار مفید است.
بر طبق شواهد باستانی دانه جو قدمتی بالغ بر ۱۰ هزار سال دارد که در مصر باستان رشد میکرد؛ دانه جو یکی از اولین دانههایی است که توسط بشر در اب و هوای معتدل پرورش داده شده است.
دانه جو جز چهار غله مغذی در جهان است که به واسطه وجود فیبر بالا باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت و چاقی میشود و از نظر ارزش غذایی با وجود ویتأمینهای گروه ب از جمله نیاسین، تیامین و ب ۶ و همچنین بتاگلوکان جز غنی دانهها طبقهبندی میشود.
دانه جو حاوی پروتئین، فیبر، ویتأمینها و مواد معدنی مهمی برای بدن است؛ پروتئینهای موجود در جو، اسیدهای آمینه اساسی را برای ساختار عضلات و بافتهای بدن فراهم میکنند، فیبر موجود در جو به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند، بنابراین، مصرف متعادل جو به عنوان یک بخش از رژیم غذایی سالم، میتواند به بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سطح سلامتی کمک کند.

سهیلا سلطانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «قم فردا» با اشاره به خواص جو برای سلامتی اظهار داشت: مصرف جو تأثیرات مثبت بسیاری بر سلامتی دارد؛ به عنوان مثال فیبر محلول موجود در جو، به ویژه بتا گلوکان، میتواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) کمک کند که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
وی در ادامه افزود: فیبر غیرمحلول موجود در جو میتواند به بهبود حرکت رودهها و پیشگیری از یبوست کمک کند و خطر ابتلا به بیماریهای رودهای مانند سندرم روده تحریکپذیر و دیورتیکولیت کاهش دهد.
متخصص تغذیه با اشاره به دیگر خواص جو برای سلامتی بیان داشت: کنترل قند خون، جلوگیری و درمان فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان ضعف عمومی، درمان نقرس، درمان شوره سر، بهبود رفلاکس معده، تقویتکننده پوست و مو، جلوگیری از آسم در کودکان، کمک به عضلهسازی، کمک به از بین بردن سموم، بهبود سلامت استخوان و کنترل وزن از دیگر مزایا و خواص جو برای سلامتی است.
وی گفت: جو و فراوردههای آن منابع مهمی از مواد مغذی برای بدن هستند و میتوانند به سلامتی عمومی کمک کنند اما باید توجه داشت که مصرف بیرویه آن هم مناسب نیست و نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

یکی از موارد مصرف جو برای زمانی است که فرد میخواهد وزن خود را کاهش دهد؛ جو با فیبر و پروتئین زیاد و قند و چربی کم گزینه مناسبی برای بودن در رژیم غذایی کاهش وزن است، مهمترین خاصیت جو این است که بعد از مصرف وارد روده شده و از جذب چربی و کلسترول در خون جلوگیری میکند.

المیرا حسینی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «قم فردا» با اشاره به عوارض جو برای برخی افراد اظهار داشت: جو مزایا و خواص زیادی برای سلامتی اما برای برخی افراد این ماده مغذی خالی از عوارض نیست و باید برای مصرف این دانه مقوی با پزشک مشاوره کنند.
وی با اشاره به برخی از عوارض جو گفت: برخی افراد ممکن است به جو حساسیت داشته باشند وعلائمی نظیر خارش، تورم، بثورات پوستی و مشکلات تنفسی داشته باشند؛ افرادی هم به فیبر بالا عادت ندارند و مشکلاتی مانند نفخ، دلدرد و اسهال بعد از مصرف جو پیدا میکنند.
متخصص تغذیه با اشاره به بیماری سلیاک و نقش گلوتن در این بیماری بیان داشت: سلیاک یک اختلال خودایمنی است که از عدم تحمل گلوتن در بدن ایجاد میشود، به نحوی که بدن گلوتن را مانند مثل یک متجاوزگر خارجی میبیند وبه گلوتن و پوشش روده حمله کرده و باعث اسیب به بافت آن میشود؛ جو حاوی گلوتن است به همین جهت کسانی که با این بیماری روبرو هستند از خوردن آن باید اجتناب کنند.
وی با اشاره به دیگر عوارض جو ابراز داشت: مصرف جو ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد به طور مثال فیبر موجود در جو میتواند جذب برخی داروها را کاهش دهد و مورد دیگر مصرف بیش از حد جو و فرآوردههای آن میتواند منجر به مشکلاتی مانند عدم تعادل مواد مغذی در بدن گردد.

جو و فراوردههای آن منابع مهمی از مواد مغذی برای بدن و سلامتی عمومی افراد است و در سالهای اخیر توجه افراد بسیاری، بهخصوص ورزشکاران، به سمت آن جلب شده است با این حال، مانند همه مواد غذایی دارای مزایا و معایب است و مصرف متعادل و مناسب آنها بسیار مهم است تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.
خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر /150
بر طبق شواهد باستانی دانه جو قدمتی بالغ بر ۱۰ هزار سال دارد که در مصر باستان رشد میکرد؛ دانه جو یکی از اولین دانههایی است که توسط بشر در اب و هوای معتدل پرورش داده شده است.
دانه جو جز چهار غله مغذی در جهان است که به واسطه وجود فیبر بالا باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت و چاقی میشود و از نظر ارزش غذایی با وجود ویتأمینهای گروه ب از جمله نیاسین، تیامین و ب ۶ و همچنین بتاگلوکان جز غنی دانهها طبقهبندی میشود.
دانه جو حاوی پروتئین، فیبر، ویتأمینها و مواد معدنی مهمی برای بدن است؛ پروتئینهای موجود در جو، اسیدهای آمینه اساسی را برای ساختار عضلات و بافتهای بدن فراهم میکنند، فیبر موجود در جو به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند، بنابراین، مصرف متعادل جو به عنوان یک بخش از رژیم غذایی سالم، میتواند به بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سطح سلامتی کمک کند.

سهیلا سلطانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «قم فردا» با اشاره به خواص جو برای سلامتی اظهار داشت: مصرف جو تأثیرات مثبت بسیاری بر سلامتی دارد؛ به عنوان مثال فیبر محلول موجود در جو، به ویژه بتا گلوکان، میتواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) کمک کند که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
وی در ادامه افزود: فیبر غیرمحلول موجود در جو میتواند به بهبود حرکت رودهها و پیشگیری از یبوست کمک کند و خطر ابتلا به بیماریهای رودهای مانند سندرم روده تحریکپذیر و دیورتیکولیت کاهش دهد.
متخصص تغذیه با اشاره به دیگر خواص جو برای سلامتی بیان داشت: کنترل قند خون، جلوگیری و درمان فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان ضعف عمومی، درمان نقرس، درمان شوره سر، بهبود رفلاکس معده، تقویتکننده پوست و مو، جلوگیری از آسم در کودکان، کمک به عضلهسازی، کمک به از بین بردن سموم، بهبود سلامت استخوان و کنترل وزن از دیگر مزایا و خواص جو برای سلامتی است.
وی گفت: جو و فراوردههای آن منابع مهمی از مواد مغذی برای بدن هستند و میتوانند به سلامتی عمومی کمک کنند اما باید توجه داشت که مصرف بیرویه آن هم مناسب نیست و نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

یکی از موارد مصرف جو برای زمانی است که فرد میخواهد وزن خود را کاهش دهد؛ جو با فیبر و پروتئین زیاد و قند و چربی کم گزینه مناسبی برای بودن در رژیم غذایی کاهش وزن است، مهمترین خاصیت جو این است که بعد از مصرف وارد روده شده و از جذب چربی و کلسترول در خون جلوگیری میکند.

المیرا حسینی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «قم فردا» با اشاره به عوارض جو برای برخی افراد اظهار داشت: جو مزایا و خواص زیادی برای سلامتی اما برای برخی افراد این ماده مغذی خالی از عوارض نیست و باید برای مصرف این دانه مقوی با پزشک مشاوره کنند.
وی با اشاره به برخی از عوارض جو گفت: برخی افراد ممکن است به جو حساسیت داشته باشند وعلائمی نظیر خارش، تورم، بثورات پوستی و مشکلات تنفسی داشته باشند؛ افرادی هم به فیبر بالا عادت ندارند و مشکلاتی مانند نفخ، دلدرد و اسهال بعد از مصرف جو پیدا میکنند.
متخصص تغذیه با اشاره به بیماری سلیاک و نقش گلوتن در این بیماری بیان داشت: سلیاک یک اختلال خودایمنی است که از عدم تحمل گلوتن در بدن ایجاد میشود، به نحوی که بدن گلوتن را مانند مثل یک متجاوزگر خارجی میبیند وبه گلوتن و پوشش روده حمله کرده و باعث اسیب به بافت آن میشود؛ جو حاوی گلوتن است به همین جهت کسانی که با این بیماری روبرو هستند از خوردن آن باید اجتناب کنند.
وی با اشاره به دیگر عوارض جو ابراز داشت: مصرف جو ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد به طور مثال فیبر موجود در جو میتواند جذب برخی داروها را کاهش دهد و مورد دیگر مصرف بیش از حد جو و فرآوردههای آن میتواند منجر به مشکلاتی مانند عدم تعادل مواد مغذی در بدن گردد.

جو و فراوردههای آن منابع مهمی از مواد مغذی برای بدن و سلامتی عمومی افراد است و در سالهای اخیر توجه افراد بسیاری، بهخصوص ورزشکاران، به سمت آن جلب شده است با این حال، مانند همه مواد غذایی دارای مزایا و معایب است و مصرف متعادل و مناسب آنها بسیار مهم است تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.
خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر /150
نظرات شما